Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Βιογραφικό Κωστής Δρυγιανάκης


Γεννήθηκε στο Βόλο το 1965 και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Η μουσική του δραστηριότητα άρχισε να δημοσιοποιείται το 1984 με το σχηματισμό της ομάδας Οπτική Μουσική, μιας ομάδας με ανοιχτή σύνθεση που συνέτηκε στοιχεία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και ηλεκτρακουστικού πειραματισμού.
Παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητες της «ομάδας» αυτής ανακόπηκαν πολλές φορές, κυκλοφόρησε δυο άλμπουμ, ενώ πραγματοποίησε λίγες ζωντανές εμφανίσεις, με έντονα θεατρικά και εικαστικά στοιχεία.

 Στις αρχές του 1998 η δραστηριότητα της Οπτικής Μουσικής ανεστάλη οριστικά και ο Κωστής Δρυγιανάκης ακολουθεί πλέον την προσωπική του πορεία. Εκτός από τη δισκογραφία, έχει κάνει επίσης μουσική για θεατρικές παραστάσεις και για ντοκιμαντέρ.



Η μουσική του Κωστή Δρυγιανάκη, συναρμολογημένη συνήθως με τη βοήθεια ηχοληπτικών μέσων (μαγνητόφωνα, υπολογιστές κ.τ.ό.) κινείται στον ευρύτερο χώρο της ηλεκτροακουστικής μουσικής (musique concrete), αποφεύγοντας όμως τους δογματικούς περιορισμούς. Ακολουθώντας πολλές φορές ανορθόδοξες σχέσεις σύνθεσης – εκτέλεσης – ανασύνθεσης, αξιοποιεί και τιθασεύει την τυχαιότητα και τον αυτοσχεδιασμό, καταφέρνοντας να ισορροπεί μεταξύ ατμοσφαιρικότητας και έκπληξης, να παραπέμπει χωρίς να ταυτίζεται και να αναζητάει χωρίς να λησμονεί στιγμή τον συναισθηματικό της τόπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου